ARTSIBBE ’22 : RAUHA & GUN TALLQVIST: Saven mahdollisuudet

ARTSIBBE ’22 : RAUHA & GUN TALLQVIST: Saven mahdollisuudet

Sipoon Taiteilijat ry:n vuosinäyttely

ARTSIBBE ’22 : RAUHA

& GUN TALLQVIST: Saven mahdollisuudet

6.-28.8.2022

Artborg 35:n yläkerrassa ja Pesula Galleriassa

Avoinna : ke-to 16-20, pe-su 12-16.

 

ARTSIBBE ’22 : RAUHA
Rauha on asia jota harvoin ajattelee kun sitä on, mutta kun se rikkoontuu, on se ainoa asia joka mielessä elää. Pandemia, sota ja yltyvä ilmastokatastrofi ovat keskeisesti särkeneet ihmiskunnan rauhaa maailmanlaajuisesti viime vuosina. Toisaalta vähäisen liikkuvuuden takia meret ovat pandemian aikana olleet rauhallisempia paikkoja eläintovereillemme ja moni ihminen on pystynyt katkaisemaan työn aiheuttaman kierteen ja löytänyt lähimetsästä rauhaa.

Tässä näyttelyssä voi sukeltaa kohti hiljaisempaa rauhaa, empatiaa. Empatiakyky antaa meille mahdollisuuden samaistua toisiimme ja muihin olentoihin. Se on keskeistä taiteilijuudessa ja taiteen tekemisessä. Myös taiteen kokeminen vaatii empatiaa. Parhaimmillaan taide luo katsojalleen puitteet nähdä maailmaa toisen silmin, ymmärtää ja pohtia paikkaamme laajemmassa kontekstissa, sekä kasvattaa omia rauhan reservejä. Sipoon taiteilijat ry:n jäsentaiteilijoiden teokset lähestyvät rauhan käsitettä monitaiteisen tulkinnan kautta. Toivotamme kaikki tervetulleiksi kasvattamaan omia voimavaroja, ja luomaan uusia yhteyksiä ympäröivään maailmaamme taiteen kautta.

Sipoon taiteilijat ry:n vuosinäyttely ArtSibbe’22 teemalla Rauha, järjestetään Nikkilässä vanhan mielisairaalan alueella Artborg 35:n yläkerran galleriatiloissa. Kävijöillä on mahdollisuus näyttelyn ohessa tutustua alueeseen, jonka alkuperäisenä tarkoituksena on ollut luoda tila niille, jotka rauhaa eniten etsivät.

Näyttelyn kuratoinnista vastaa jäsentaiteilija Anna Puhakka. 

                                                                       

Gun Tallqvist: pienet ruudut, keramiikkalaatat

GUN TALLQVIST
Vuosinäyttelyn rinnalla  Pesula Gallerian tiloissa nostamme esiin ansioituneita ja pitkäaikaisia jäseniä. Vuonna 2022 on vuorossa Sipoon taiteilijat ry:n jäsentaiteilija Gun Tallqvist (s. 1938) Keraamikko Gun Tallqvist on toiminut taiteilijana vuodesta 1993. Hän oli myös ensimmäinen Artborgista työhuoneen vuokrannut taiteilija; Gun on pitänyt Artborgissa savipajaa vuodesta 2005 lähtien.

Taide on Gun Tallqvistille tapa tutustua itseen ja käsitellä sisältä kumpuavaa kokemusta ja todellisuutta. Saven mahdollisuudet -näyttelyssä Gun Tallqvist haluaa esitellä keramiikan loputtomat ulottuvuudet ja mahdollisuudet. Tallqvist on saven käytön uranuurtaja moderneissa taide-esineissä ja reliefitöissä, joita hän on tehnyt vuosikymmeniä käyttöesineiden rinnalla.

Pesula Gallerian näyttelyssä esitellään Gunin tuotannon erilaisia suuntauksia: rakupoltetuista laatoista koottuja reliefimäisiä teoksia, lapsille suunnattuja keramiikkatauluja ja veistoksia, luontoaiheisia teoksia, Afrikka-teemaisia töitä sekä luonteikkaita ihmishahmoja.