Helmikuun kuukauden taiteilija: Tuuli Kalliosalo

Helmikuun kuukauden taiteilija: Tuuli Kalliosalo

TUULI KALLIOSALO

 

”Olen Sipoossa asuva taiteen maisteri (TaM) ja teen taidetta varsinaisen päivätyöni ohella pienessä työhuoneessani Söderkullassa. Kotoisin olen Lapista, tarkemmin sanottuna Tornionjokilaaksosta. Pohjoisten maisemien keskeltä lähtöisin olevana luonto ja etenkin vesi elementtinä on minulle erittäin rakas. Onneksi vaihtelevaa ja kaunista luontoa: metsiä, jokimaisemaa, järviä ja merta saaristoineen on paljon myös täällä Sipoossa. Omaa taidettani inspiroivatkin ennen kaikkea erilaiset luontokokemukset – hiihtoreissuilla koetut auringonlaskut, lähijärven pinnan väreily tuulisella säällä, metsäpolulla kumisaappaiden alla rahiseva varvikko, horisonttiin painuvien saarten silhuetit lauttarannassa.

Näyttelyssä esillä olevat akryyliteokset on maalattu suurelta osin vuoden 2022 aikana ja niissä kaikissa on mukana vettä. Maisemat eivät esitä mitään tiettyä paikkaa, vaan ne ovat ennemminkin sielunmaisemia, mieleen painuneita tunnelmia luonnon ääreltä. 

Kolmessa työssä on kuvattu veden pintaan syntyviä heijastuksia. Veteen heijastuvassa maisemassa on jotain erityisen kiehtovaa – näkymä voi muuttua hetkessä aivan toiseksi taivaan sävyjen ja tuulen suunnan vaihtuessa. Kahdessa teoksessa on kuvattuna veden lisäksi puita: korkealle kurkottavia männynlatvuksia ja aurinkoisia puunrunkoja. Vaikka olen koettanut tavoittaa töihini kevään ja kesän olemusta, teoksissa voi aistia myös talvisen maiseman sävyjä. Jokainen katsoja voi kokea värit ja teosten tunnelmat omalla tavallaan.

Maalausten lisäksi olen laittanut esille myös kolme rakutekniikalla tehtyä keramiikkateosta. Inspiraatio niihin on saatu oman puutarhan tunnelmista – luontoa sekin!”

 

Teokset esillä Söderkullan kirjastolla Helmikuun ajan.

 

Teosluettelo:

Heijastuksia II, akryyli kankaalle, 1500 €

Heijastuksia III, akryyli kankaalle, 1100 €

Pienellä järvellä, akryyli kankaalle, 750 €

Oi ihana kesäkuu, akryyli kankaalle, 1300 €

Tyyntä, akryyli kankaalle, 550 €

Päärynä, rakukeramiikka, 210 €

Kyyhky, rakukeramiikka, ei myynnissä

Puutarhuri, rakukeramiikka, ei myynnissä

 

Söderkullan kirjasto
Amiraalintie 2,  01150 Sipoo