Maaliskuun kuukauden taiteilija: Marja Hallén

Maaliskuun kuukauden taiteilija: Marja Hallén

” Olen Porvoolainen, vaikkakin kotoisin pohjoissuomesta. Kävin 3-vuotisen Lapin taidekoulun Torniossa 90-luvun alussa.. Olen toiminut taidekasvattajana nuorten parissa Porvoon kaupungin työllistämänä. Porvoon kansalaisopistossa olen toiminut kuvataideopettajana vuodesta 1998 lähtien eli 23 vuotta. Oppiaineina ovat olleet grafiikka eri tekniikoilla sekä maalaus- ja piirustuskurssit. Olen osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin ja pitänyt yksityisnäyttelyitä niin kotimaassa, kuin ulkomaillakin.
Vietän suuren osan ajastani luonnossa vaeltaen, joten luonto on jollakin tapaa läsnä teoksissani. Se voi olla maisemaa, jokin kaunis yksityiskohta tai kuten usein jokin ihmisen sisäiseen maailmaan liittyvä. Minuun tekee vaikutuksen myös kaikkialla lepäävä hiljaisuus, sen kauneus. Koen, että sama energia läpäisee kaiken elollisen ja jonka kautta olemme yhteydessä kaikkeen. Luontomaalaukseni ovat mielenmaisemia, eli muistiini tallentuneita kokemuksia, joita mielikuvitusvärittää.

Käytän mielelläni erilaisia tekniikoita, kuten syväpainografiikkaa sekä akvarelli- ja öljyvärimaalausta, aina kulloisenkin inspiraation mukaan. Grafiikassa tekotapani muuttuu intuitiivisestä suunnitelmallisemmaksi. Kulloisenkin idean toteuttamiseksi teen luonnoksia ja kehittelen ideaa, ennekuin siirrän sen laatalle. Maalaukset syntyvät useinmiten spontaanisti.

Vaikka olenkin taiteilijana vaihtelunhaluinen ja monipuolinen, kaikissa töissäni minua kiehtoo väri sekä valon ja varjon vaihtelu. Ne ovat olennaisia tekijöitä teoksen dramatiikan ja tunnelman luomisessa. Taide on sanatonta ilmaisua, usein kuiskaustakin hiljaisempaa.”

Marja Hallénin teokset ovat nähtävillä Söderkullan kirjastolla maaliskuun ajan. Teostiedustelut Söderkullan kirjaston henkilökunnalta.

Söderkullan kirjasto
Amiraalintie 2,  01150 Sipoo