Maaliskuun taiteilija: Minttu Silvennoinen

Maaliskuun taiteilija: Minttu Silvennoinen

Salatut eläimet -teos koostuu rakukeraamisista seinälaatoista, jotka muodostavat yhden kollaasimaisen kokonaisuuden. Perinteisessä japanilaisessa rakutekniikassa raakapoltettu rakusavi lasitetaan erityisessä raku-uunissa ja lisäksi usein savustetaan. Tämä tuottaa lasittamattomiin kohtiin tumman pinnan. Lasitetut kohdat pyrkivät krakeloitumaan. Jälki on hauraan, mutta graafisen näköistä – tekniikkaan sopiikin japanilainen wabi-sabin käsite. Käsitettä kuvataan monesti epätäydellisyydessä, keskeneräisyydessä ja häviävyydessä olevaksi kauneudeksi. 

Minua kiinnostaa taiteen keinoin tutkia alitajunnan, viettien, ruumiillisuuden ja kaaoksen ristiriitaa suhteessa järjestykseen ja muotoon, tapoihin ja tottumuksiin. Salatut eläimet -teos on visuaalinen kasvutarina sisäisistä ja ulkoisista rajapinnoista, jotka säröilevät.

Minttu Silvennoinen (s. 1978):

Sipoossa asuva ja Helsingissä työskentelevä päätoiminen kuvataideopettaja, sivutoiminen kuvataiteilija, keraamikko ja graafikko. Valmistunut vuonna 2006 Taideteollisesta korkeakoulusta Taiteen maisteriksi (TaM).

Mintun teoksia voi varata Sipoon taidelainaamon sivuilta:

https://taidelainaamo.sipoontaiteilijat.fi/public/go.php?action=artist&artist_id=107071

Kuukauden taiteilija -seinän teoksien varaukset sähköpostilla: taidelainaamo@sipoontaiteilijat.fi