NYTT NÄTARTOTEK

NYTT NÄTARTOTEK

Sibbo artotek har gått med i det nationella Gruppo artoteksnätverket. Tack vare det finns alla artotekets verk att se och reservera på nätet på adressen: taidelainaamo.sipoontaiteilijat.fi .

Från artoteket kan man hyra eller köpa konst av föreningen Sibbo konstnärers medlemmar. Månadshyran är 20, 40 eller 60 euro. Om man vill behålla verket kan man antingen betala det i sin helhet eller hyra det tills hela priset är betalt, på så vis fungerar hyran som en räntefri avbetalning. Just nu finns knappt 300 lediga verk av ungefär 50 konstnärer i artoteket. Teknikerna varierar från målningar och konstgrafik, till skulpturer och reliefer. Artoteket är en konstaffär med låg tröskel som samtidigt främjar konstnärerna uppehälle.

Sibbo artoteks verksamhetsställen finns alltjämt i Artborg 35 i Nicbky och i Söderkulla bibliotek. Biblioteket är stängt för kundbesök ännu hela april så verken som hänger där finns nu att se på nätartoteket. Artoteket i Artborg är öppet ons kl. 12-16 och tors-fre kl. 16-20.