Pesula Galleri i december

Pesula Galleri i december

 

SYN är bildkonstnären Visa Knuuttilas audiovisuella kollageutställning som visas på Pesula Galleria den 30 november. – 18 december 2022

Kollage har funnits i Knuuttilas verk som teknik från början, på ett sätt eller annat både inom grafisk uttryck, performance och videoinstallation. Under de senaste åren har kollage i sig kommit tillbaks till Knuuttilas konstnärlig arbete och Pesula Galleris utställning består av sista tidens nya verk.  

Kollage är en form av visuel, icke-linjär tänkande – en påminnelse om att sakerna står samtidigt på många olika sätt. Eftersom vår tänkande är diskontinuerlig är vår uppfattningen om världen lite slumpmässig och osäkerheten är en del av det.

Visa Knuuttila (f.1976) har arbetat mångsidigt inom scenkonst och bildkonst sedan början av 2000-talet, i Finland och internationellt. Knuuttila är performance- och bildkonstnär, grafisk formgivare samt video- och fotograf vars arbete ofta är tvärvetenskapligt och processinriktat. På grund av de senaste årens exceptionella omständigheter och ett barns födelse, har Knuuttila byggt upp en ny studioarbetsprocess i stället för fotograferings- och performanceresor. Denna installation är första utställningen föddes i den arbetsprocessen.

 

Pesula Galleri

Ons-Tor 16-20
Fre-Sön 12-16
Artborg 35
Pilvilinnavägen 2,
04130, Sibbo