Pesula Galleriassa Joulukuussa: SYN

Pesula Galleriassa Joulukuussa: SYN

 

SYN on kuvataiteilija Visa Knuuttilan audiovisuaalinen kollaasinäyttely, joka on esillä Pesula Galleriassa 30.11. – 18.12.2022

Kollaasi on ollut tekniikkana läsnä Knuuttilan teoksissa tavalla tai toisella alusta asti, niin graafisessa ilmaisussa kuin performansseissa tai videoinstallaatioissakin. Viime vuosina kollaasi sellaisenaan on noussut takaisin Knuuttilan työskentelyn keskiöön. Pesula Gallerian näyttely koostuu tämän ajanjakson uusista teoksista.

Kollaasi on visuaalisen, epälineaarisen ajattelun muoto – muistutus siitä, että asiat ovat useammalla tavalla yhtä aikaa. Siitä että ajattelumme on luonteeltaan epäjatkuvaa, havaintomme maailmasta hieman sattumanvaraisia, ja epävarmuus kuuluu asiaan.

Visa Knuuttila (1976) on toiminut monipuolisesti esittävän taiteen ja kuvataiteen kentillä 2000-luvun alkupuolelta asti, Suomessa ja kansainvälisesti. Knuuttila on performanssi- ja kuvataiteilija, graafinen suunnittelija sekä video- ja valokuvaaja, jonka työskentely on usein monitaiteellista ja prosessiorientoitunutta. Viime vuosien poikkeustilojen sekä lapsen syntymän myötä Knuuttilan kuvaus- ja esiintymismatkojen tilalle on rakentunut uusi studiotyöskentelyn prosessi, jonka ensimmäinen installaatio tämä näyttely on.

Pesula Galleria

04130, Sipoo

Ke-To / Ons-Tor 16-20
Pe-Su / Fre-Sön 12-16