Pesula Galleriassa työryhmä Virve Kallio, Tiina Pusa ja Anniina Suominen: Tummat tarinat

Pesula Galleriassa työryhmä Virve Kallio, Tiina Pusa ja Anniina Suominen: Tummat tarinat

Tummat tarinat 30.9.-18.10.2020

TUMMAT TARINAT TULEE TEHDÄ NÄKYVIKSI,
JOTTA VOI ALOITTAA UUDEN TARINAN

Tummat tarinat ovat tarinoita, jotka pitää katkaista, tarinoita, joiden ei ole hyvä jatkua. Ne tarinat pitää tehdä näkyviksi, jotta voi aloittaa uuden tarinan. Tummat tarinat ovat syntyneet kolmen erilaisen taidekasvattajan ja taiteilijan yhteistyössä. Jokaisella on ollut omat Tummat tarinansa työstettävänä. Tarinoiden risteyksissä on tapahtunut jotain niin painavaa, että olo on keventynyt. Tarinoissa äidit, tyttäret, ja tyttärentyttäret kehräävät näkyviksi sanoin, silmukoin ja värein lohtua, myötätuntoa ja toivoa.

Tummat tarinat -työryhmän muodostavat (TaM) Virve Kallio, (TaT) Tiina Pusa ja (Ph.D) Anniina Suominen

Pesula Gallerian Tummat tarinat -näyttelyn kolmeen eri huoneeseen sijoittuvat installaatiot ovat vahvassa suhteessa toisiinsa ja muodostavat kokonaisuuden.

Näyttely on auki 30.9.–18.10.2020 ke klo 12–16, to–pe klo 16–20 ja la–su klo 12–16.

DE MÖRKA BERÄTTELSERNA, TUMMAT TARINAT, MÅSTE SYNLIGGÖRAS SÅ ATT EN NYT BERÄTTELSE KAN BÖRJA

Tummat tarinat är berättelser som måste brytas, berättelser som det är bäst att inte fortsätta på. Berättelser som måste göras synliga så att en kan börja på en ny berättelse. Tummat tarinat har kommit till genom tre olika konstpedagogers samarbete. Var och en har haft sin egen mörka berättelse att bearbeta. Något så betydande har hänt när berättelserna korsats att en blivit bättre till mods. Med ord, öglor och färger spinner mammor, döttrar och dotterdöttrar fram tröst, empati och hopp. Arbetsgruppen Tummat tarinat består av Virve Kallio, Tiina Pusa och Anniina Suominen.

Tummat Tarinat utställningens installationer, placerade i de tre olika rummen i Pesula Galleria, relaterar starkt till varandra och skapar en helhet.

Utställningen är öppen 30.9–18.10.2020 ons kl. 12–16, to–fre kl.16–20 och lö–sö kl. 12–16. 

www.pesulagalleria.com