Tammikuun kuukauden taiteilija: Heli Maristo

Tammikuun kuukauden taiteilija: Heli Maristo

”Olen kuvataideopettaja ja kuvantekijä, mutta nykyisellään juuri työuransa päättänyt ja tulevaisuuteen avoimin miettein katsova ihmettelijä. Painotus oman taiteellisen työn ja opetustyön kanssa on vaihdellut vuosien saatossa, mutta vähintään ohuena juonteena se oma työskentely on kulkenut rinnalla koko ajan. Työ nuorten kanssa kuvan tekemisen äärellä on ollut rikastuttavaa ja koen olevani etuoikeutettu, kun olen saanut olla näkemässä uusien tekijöiden syntyä ja kasvamista ja toisaalta käydä perustason keskustelua siitä, minkä ihmeen takia sellaistakin oppiainetta kuin kuvataide opetetaan ja mihin sitä oikeasti kukaan tarvitsee.  

Nyt esillä olevat työt ovat vuosien varrelta ja työhuoneelta löytyneitä. Ilman yhteistä tarinaa tai teemaa. Paitsi että niissä näkyy pari keskeistä loputtomiin minua kiinnostavaa tekijää: väri ja materiaalisuus. Pidän siitä, miten värihavaintoon liittyy aina vahvasti suhteellisuus, miten se elää ja näyttäytyy joskus yllättävästi muiden kanssa. Materiaalisuus taas on vienyt minut erilaisiin kokeiluihin ja yhdistelmiin. 

Mikä viehättää tekemisessä? Se, että on tekemässä ennen näkemättömiä maailmoja, joiden syntyminen on monien vaihtoehtojen valintojen summa, josta ei etukäteen ole varmuutta, mutta joka selviää pikkuhiljaa. Melkein aina.”

Teokset ovat esillä Söderkullan kirjastolla

Ma-Ke 10:00-20:00

To-Pe 10:00-16:00