Tekstiilitaidetta Pesula Galleriassa

Tekstiilitaidetta Pesula Galleriassa

HOMEWARD BOUND

ANNA-KAROLIINA VAINIO

2.-20.11.2022

Anna-Karoliina Vainion (s.1995 Sipoo) yksityisnäyttely “Homeward bound” kiidättää katsojan ajassa taaksepäin taiteilijan lapsuudenmaisemiin Sipoon Nikkilään.

Näyttely käsittelee koti-ikävää ja jälleennäkemisen iloa, jota kuitenkin varjostaa epäluulo. Lupiinit ovat muuttuneet haitalliseksi vieraslajiksi ja valkopeipin makea mesikin on enää vain haljua lientä. Jokikaan ei ole enää yhtä leveä ja täynnä elämää. Onko kaikki muuttunut sittenkin?

Homeward bound” on kotiinpaluunäyttely Vainiolle syvästi merkityksellisissä maisemissa Nikkilän Artborgissa, samassa rakennuksessa, jossa hän aloitti taidekoulun 2000-luvun alussa. Asuttuaan 15 vuotta muualla Vainio palaa ammattitaiteilijana toteuttamaan yksityisnäyttelyn alkujuurilleen. Anna-Karoliina Vainion (s.1995 Sipoo) yksityisnäyttely “Homeward bound” kiidättää katsojan ajassa taaksepäin taiteilijan lapsuudenmaisemiin Sipoon Nikkilään.

Anna-Karoliina Vainio on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Vainio työskentelee pehmeitä materiaaleja ja käsityötekniikoita hyödyntäen sekä maalausta ja tekstiilitekniikoita yhdistellen. Yltäkylläisen värikkäissä ja runsaissa teoksissa upotaan usein fantastisiin haavemaailmoihin, jotka toimivat turvapaikkana ja hehkuvat kaipuuta parempaan, kauniimpaan todellisuuteen.

 

PESULA GALLERIA 
ARTBORG 35
Pilvilinnantie 2,
04130 Sipoo