Textilkonst i Pesula Galleri

Textilkonst i Pesula Galleri

HOMEWARD BOUND

ANNA-KAROLIINA VAINIO

2.-20.11.2022

Anna-Karoliina Vainios (f. 1995 Sibbo) privatutställning ”Homeward bound” för åskådaren tillbaka i tiden till konstnärens barndomslandskap i Nickby, Sibbo.

Utställningen behandlar hemlängtan och återföreningens glädje, som dock överskuggas av tveksamhet. Lupinerna har förändrats till en invasiv främmande art och vitplisterns söta nektar är bara ett tunnt spad. Inte ens ån är mer lika bred och full av liv. Har allt förändrats trots allt?

”Homeward bound” är en hemkomstsutställning för Vainio i djupt meningsfulla landskap i Nickby Artborg, i samma byggnad där hon började konstskolan i början av 2000-talet. Efter att ha bott annanstans i 15 år kommer Vainio tillbaka till sina rötter som professionell konstnär för att hålla en privatutställning.

Anna-Karoliina Vainio är en bildkonstnär som bor och arbetar i Helsingfors. Vainio arbetar med mjuka material och hantverkstekniker och kombinerar måleri med textiltekniker. I de överflödigtfärg starka och ymniga verken är man ofta nedsänkt i fantastiska drömvärldar som fungerar som en tillflyktsort och strålar av längtan efter en bättre, vackrare verklighet.

PESULA GALLERIA 
ARTBORG 35
Pilvilinnavägen,
04130 Sibbo