Toukokuun taiteilija: Timo Lievonen

Toukokuun taiteilija: Timo Lievonen

Söderkullan kirjastossa on toukokuun ajan esillä Timo Lievosen maalauksia

2.-31.5.

Maalasin muutaman akvarellin Sipoonjoen puisesta sillasta. Viimeisestä akvarellista tuli maisema, jossa on sadunhohtoinen sininen silta. Sillat ja vesi ovat minulle tuttuja ja ne yhdessä inspiroivat minua. Yhdessä ne kertovat jostain salaisesta vuorovaikutuksesta.

Lähdin varioimaan silta- ja vesiaihetta. Pelkistin sillan melkein tunnistamattomiksi pystysuuntaisiksi palkeiksi. Veden jätin virtaamaan palkkien välissä. Ajattelin valoa. Sommitelmat rakentuivat mielessäni ja toteutuessaan ne muuttuivat ennalta arvaamattomaan muotoon.

Kuvaa ei tulisi lukea kuin kirjaa. Omien teosten selittäminen on vaikeaa ja mahdotontakin. Mutta en voinut valmiita töitäni katsellessa olla ajattelematta veden ja sillan vertauskuvallisuutta, ajankulkua ylipäätään, elämän syntyä ja esteitten ylittämisen merkitystä.

Minusta:

Olen syntynyt 1951 ja tehnyt elämäntyöni kulttuuriympäristöjen parissa. Olen inventoinut Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson historiallisesti tai rakennustaiteellisesti merkittäviä rakennuksia ja historiallisia ympäristöjä. Viimeiset parikymmentä vuotta toimin rakennus-tutkijana Kymenlaakson museossa, jossa osallistuin lukuisten arvorakennusten ja kulttuuri-ympäristöjen suojelu- ja hoitotyöhön. Kuvataide on ollut harrastukseni ja tärkeä osa elämääni. Olen osallistunut lukuisiin näyttelyihin.