Uusi vihreä Pesula Galleriassa

Uusi vihreä Pesula Galleriassa

Aunis Ahonen & Pive Toivonen

Uusi vihreä

9.-27.3.2022

Maaliskuussa Pesula Galleriassa nähdään taiteilijakaksikko Pive Toivosen ja Aunis Ahosen yhteisnäyttely Uusi vihreä. Kaksikon teokset avaavat fantastisia näkymiä mahdollisiin tulevaisuuksiin. Oleskelu Uudessa-Seelannissa ja saarivaltion erityinen luonto on vaikuttanut molempien työskentelyyn. 


Pive Toivosen taitavat akvarellimaalaukset näyttävät maagisia näkyjä arktiseen ja trooppiseen. Lumiseen jääkanteen avautuu tumma avanto, mutta veden alla ovat trooppiset kasvit ja eläimet. Sademetsän valloittamat unohtuneet kylpylät ovat avoinna eläimille. Valkoisina hehkuvat arktiset eläimet erottuvat voimakkaan vihreästä taustasta. Suurten maalauksien suuret teemat ovat mukautuminen, luonnonvoimat ja muutos. Uusi vihreä on vihreää oikeassa ja väärässä paikassa.

Aunis Ahosen teoksissa kasvifantasiat, olennot ja organismit kohdistavat katseen biosfäärin herkkyyteen ja vaikutuksille alttiina olevaan luontoon, josta emme ole erillämme. Teossarja ”Uusi kasvio (Imaginary plants)” kuvailee kasvien läsnäoloa ja merkitystä yksilölle ja ihmiskunnalle fantasian keinoin. Taiteilijaresidensseissä luonnoslehtiöihin syntyneet kasvihavainnot sekä intuitiiviset, mielikuvitukselliset yksilöt ovat levinneet galleriatilaan. Kyky unelmoida on kasvua kohti Uutta vihreää.

Pive Toivonen on kuvataiteilija, taidekasvattaja ja kuvittaja, joka työskentelee pääasiassa vesiväreillä. Maalausten teemoina on usein luonto, meri, muutos ja kauneuden kokemus. 


Aunis Ahonen on kuvittaja, kuvataiteilija ja graafikko. Työskentelyssään häntä kiinnostavat uusiutuminen, yllätyksellisyys ja leikki – mielikuvituksen voimaannuttava luonne.

https://pivetoivonen.fi/

http://www.aunisahonen.com/

Työskentelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus ja Kuvittajat ry.

http://pesulagalleria.com