Taiteilijat

Kuukauden taiteilija
Maaretta Caselius

Metsissä 2.–30.9.2020, Söderkullan kirjasto

Maaretta Caseliuksen näyttely koostuu sekatekniikkamaalauksista jotka hän on maalannut öljy-, tempera-, ja pastelliväreillä. Taiteilija pohtii metsäluonnon ja ihmisen vuorovaikutusta. Mitä on elää metsässä eläimenä, mitä ihmisenä, satunnaisena vierailijana. Kuinka näemme ja koemme kohtaamamme eläimet, kuinka ne puolestaan meidät. Kuinka tuhannet silmät katsovat meitä, vaikka kuvittelemme olevamme yksin metsässä joka tarjoaa meille kerta toisensa jälkeen ainutlaatuisen kokemuksen hiljaisuudesta – johon kuuluu vain luonnon äänet.

Maaretta (Puppi) Caselius, kuvataiteilija AMK, asuu ja työskentelee Sipoossa.

Valmistui Turun taideakatemiasta kuvataiteen kandidaatiksi vuonna 2013. Aiemmat taideopinnot Taidekoulu Maassa, Kankaanpään taidekoulussa ja Helsingin yliopiston piirustuslaitoksella.

Caselius maalaa öljyväreillä ja temperalla sekä tekee installaatioita osin kierrätyspohjalta eri materiaaleja käyttäen. Hän käyttää teoksissaan myös runojaan sekä äänimaailmoja.

Teoksissaan Caselius tarkkailee ihmistä ja ympäristöä esittäen kysymyksiä ja kyseenalaistaen, tunteita herätellen. Ohikiitävät hetket, ihmistä syvältäluotaavat aiheet sekä luonnonsuojelulliset teemat ovat läsnä, teokset koskettavat pintaa syvemmältä.

Taiteessa oleminen on minulle tunnetila, tekemisen prosessi hengitystä.

Kotisivu: www.caselius.fi